Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre din opplevelse av våre nettsider så god som mulig. Les mer om personvern og informasjonskapsler her.

Selvaag By-sjefen vil lete etter nye prosjekter: – Stor-Oslo er mest interessant

– Fremover vil vi identifisere mulige nye prosjekter, sier Erik Hammer, som leder Selvaags nye selskap for byutvikling.

Etter fem år som leder for Selvaag store utbyggingsprosjekt Snøbyen i Lørenskog, er Erik Hammer på plass som administrerende direktør for Selvaag By, en ny satsing hvor Selvaag samler sine byutviklingsprosjekter.

Drammensbaserte Union Eiendomsutvikling, hvor selskapet sitter på 50 prosent sammen med Aspelin Ramm, ligger også organisatorisk under Selvaag By.

– Det er en spennende satsing. Selvaag By er rigget både organisatorisk og finansielt. Vi har veldig dedikerte eiere og et aktivt styre, sier Hammer til EiendomsWatch. Olav H. Selvaag, en av hovedeierne av Selvaag-konsernet, er selv svært involvert.

– En av grunnene til at selskapet ble etablert er at det skal gjøre det lettere for oss å ivareta sentral kompetanse. De ulike prosjektene er gjerne i ulike faser, sier Hammer.

Tjuvholmen og Snøbyen

Selvaags store prosjekt de siste 10 årene har vært å bygge ut Tjuvholmen i Oslo, mens utbyggingen av Snøbyen foregår for fullt, med innendørs skianlegget Snø som et midtpunkt.

– De ulike prosjektene er inne i ulike faser. Det er mye arbeid som gjenstår i Snøbyen. Fremover vil vi identifisere mulige nye prosjekter, sier Hammer, som sier at selskapet ikke har konkrete planer om nye prosjekter i dag.

Vil satse i Stor-Oslo

– Vi har ikke noen uttalt strategi om å satse i for eksempel Bergen, Stavanger eller Trondheim. Stor-Oslo er det mest interessante området som vi kjenner best. Ikke minst demografisk er det mest interessant. Men det er et øyeblikksbilde som kan endre seg.

– Erfaring fra for eksempel Tjuvholmen med boliger og kontor, var å sikre attraktive bygulv og skape aktiviteter. Et helhetsbilde rundt byutvikling blir viktigere og viktigere.

Hammer sier at Selvaag By helst vil kjøre prosjekter i egen regi, men han åpner samtidig døren for partnere, så lenge Selvaag By eier over 50 prosent og dermed har kontroll.

Nå ser Hammer frem mot en hektisk høst for Selvaag By.

Trio

Selvaag By ble formelt etablert 1. juli. I tillegg til Hammer består teamet av Katharina Hernæs, som har flere hatter i Selvaag-systemet, blant annet som administrerende direktør for Fornebu Brygge, mens Magnus Bugge er engasjert som CFO.