Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre din opplevelse av våre nettsider så god som mulig. Les mer om personvern og informasjonskapsler her.

Mannen bak tidligere OL- løyper står for langrennsløypa på SNØ

Torsdag 5. september var Hermod Bjørkestøl (75) på befaring på SNØ for første gang etter at langrennsløypa var blitt ferdigstilt. Dette var første gangen Bjørkestøl med egne øyne så hva ideene og tankene hans bak langrennsløypa på SNØ var blitt til.

Langrennsløypa på SNØ er den første innendørs langrennsløypa Bjørkestøl har vært med på å konstruere. Bjørkestøl har det man kan kalle lang erfaring fra å utforme langrennsløyper. Blant hans fremste verker er konstruksjonen av OL-løypene i Salt Lake City 2002, Torino-OL 2006, Vancouver 2010 og Sotsji 2014 samt Oslo VM 2011.

En løype utenom det vanligeLangrennsløypa på SNØ er Norges første innendørs langrennsløype. Den er småkupert med krappe svinger – morsom for både aktive og nybegynnere. Deler av løypa henger i taket, mens den resterende delen går i terrenget. Bjørkestøl sier at det har vært en utfordrende oppgave å lage en innendørs løype, men er godt fornøyd med resultatet. Løypa skal gi en følelse av å gå i terreng.

Langrenn for alleDen er fem meter bred med ett klassisk spor samt et skøytefelt. Beregninger viser at antatt kapasitet er på inntil 2-400 løpere i løypa om gangen.

Bjørkestøl forteller at han har vært opptatt at dette skal være en løype hvor alle skal kunne ha det gøy. Det er variasjon hele veien – ikke en eneste kjedelig meter.