Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre din opplevelse av våre nettsider så god som mulig. Les mer om personvern og informasjonskapsler her.

Jonathan Lasker til lunsj

At kunst har en sentral plass i Selvaags historie er et velkjent faktum for både ansatte og de som bor i Selvaag-boliger. For kunsten har ikke blitt gjemt bort bak låste dører, men blitt en synlig del av virksomheten på mange ulike måter.

I kantinen i Silurveien henger det tre verk mange Selvaag’ere kjenner til. Bildene til Jonathan Lasker er ikke vanskelige å få øye på, men hvem er egentlig mannen bak bildene? Ofte kan bedre kjennskap til kunstneren få oss til å se kunsten på en ny måte. Derfor spør vi Marit Albertsen: Hvem er Jonathan Lasker og hvorfor ble nettopp han en del av utsikten i kantinen?

-Jonathan Lasker er en amerikansk maler født i 1948, som bor og jobber i New York City. Han maler abstrakt, og har hatt betydning for utviklingen av den postmodernistiske malerkunsten. Bildene i Silurveien er ganske typiske for Lasker, store formater med sterke farger. Mange av formene han maler går igjen i bildene hans, men han maler dem litt annerledes for hver gang. Det gjør kunsten hans ganske gjenkjennende, og vi ser jo også et tydelig slektskap i bildene som henger her. Han maler abstrakt, og vil at vi tolke det vi ser på vår egen måte.

Som ung var Jonathan Lasker litteraturinteressert og spesielt opptatt av Beat-kulturen, der forfattere som Jack Kerouac og Allen Ginsberg var toneangivende. Men han ble også inspirert av August Strindberg og George Bernard Shaw. Lasker var også svært musikalsk og spilte i yngre dager både bassgitar og munnspill i flere band. Fra midten av 70-tallet ble han oppslukt av malingen. I dag er Lasker inkludert i både offentlige og private samlinger med sine abstrakte og særegne bilder.

Tekst; Eirik Hovland